x تبلیغات
اخبار تندرستی

درمان دندان درد در بارداری چیست؟

اگر زمانی که باردار هستید (هر هر ماه از حاملگی خود) دندان دردی تجربه می کنید که به این سادگی ها تسکین پیدا نمی کند و ادامه دار است بهتر است که به یک مرکز دندانپزشکی بارداری مراجعه کنید.

طی یک جلسه ویزیت دندانپزشک علت دندان درد در بارداری شما را تشخیص می دهد. اگر با معیاینه فیزیکی و مشاهده، دندانپزشک متوجه نشد علت مشکل چیست احتمالا از اشعه ایکس در شرایط محافظت شده برای تصویر برداری از دندان های شما استفاده خواهد شد.

ممکن است علت دندان درد پوسیدگی دندان یا عفونت دندان باشد. اگر چنین باشد و اوضاع هنوز پیشچیده نشده باشد ممکن است دندانپزشک برای پر کردن دندان یا عصب کشی دندان ممکن است به شما پیشنهاد مراجعه در سه ماهه  دوم بارداری را دهد.

جرمگیری دندان: هم پیشگیری و  هم درمان

جرمگیری دندان یک روش بیخطر در طول دوران بارداری هم برای پیشگیری از دندان درد در بارداری است و هم درمان. شما با این روش می توانید پلاک ها و جرم دندان خود را بردارید بدون اینکه به شما یا جنین شما آسیب وارد شود.  تمیز کردن دندان ها با این روش می تواند التهاب لثه بارداری را نیز درمان کند.

لازم به ذکتر است که به دلیل خطر ابتلا به التهاب لثه در دوران بارداری ، دندانپزشک شما حتی ممکن است در دوران بارداری جرمگیری مکرر دندان را توصیه کند.

برداشتن پلاک همچنین می تواند ناراحتی ناشی از تومورهای بارداری (رشد غیر سرطانی روی لثه) را کاهش دهد. فقط بدانید که تومور ممکن است تا بعد از زایمان برطرف نشود، و این طبیعی است.

در صورت لزوم درمان های جدی تر انجام می شود

گاهی اوقات به سبب تغییرات هورمونی ضایعاتی روی لثه ایاد می شود که با نام تومور حاملگی شناخته می شود. این تومورها ممکن است با برخورد غذا به آن ها تحریک شده و درد ایجاد کنند. در این صورت ، دندانپزشک شما ممکن است به فکر برداشتن آن ها باشد، اما باید تا سه ماهه دوم یا سوم منتظر بمانید. این روش شامل بی حسی موضعی است تا ناحیه اطراف لثه شما بی حس شود.

اگر در دوران بارداری دچار بیماری پریودنتال (التهاب و عفونت شدید لثه) شوید و دندانپزشک نتواند دندان لق شده شما را نجات دهد، کشیدن در سه ماهه دوم می تواند دندان درد در بارداری و حساسیت را متوقف کند. شما سپس می‌توانید با دندانپزشک خود در مورد گزینه‌های جایگزینی دندان مانند ایمپلنت دندان یا بریج ثابت صحبت کنید. انجام  هر دو بعد از سه ماهه دوم ایمن است. البته هزینه دندان مصنوعی یا همان بریج از هزینه ایمپلنت کمتر است.

منبع: www.zhaleimplant.ir

چطور طلای کم اجرت بخریم؟

آیا شما وقتی که یک ظرف سفالی می خرید، تنها هزینه گِل به کار رفته را می پردازید؟ اگر این طور بود، هزینه ظرف سفالی بسیار کمتر می شد اما منطقی و منصفانه نبود. برای همه محصولات ساخته انسان، علاوه بر مواد به کار رفته، هزینه ای به عنوان دستمزد سازنده، سود فروشنده، مالیات و غیره دریافت می شود. داستان خرید طلا نیز مستثنی نیست و شما هنگام خرید، هزینه ای را به عنوان اجرت طلا پرداخت می کنید

اجرت طلا چیست و چگونه محاسبه می شود؟

اجرت طلا همان دستمزدی است که طلاساز بابت ساخت و پرداخت هر قطعه طلا دریافت می کند و این مبلغ به قیمت خام هر گرم طلا اضافه می شود. هر طلاساز برای مدل های گوناگون طلا اجرت متفاوتی را طلب می کند.

نحوه محاسبه اجرت طلا به دو صورت است: درصدی و ریالی. در محاسبه درصدی اجرت ساخت طلا، طلافروش درصدی از قیمت خام طلا را به عنوان اجرت ساخت در نظر می گیرد. در این روش، اجرت ساخت با نوسان قیمت هر گرم طلا کم و زیاد می شود. برخی طلافروش ها هم اجرت ساخت طلا را به صورت ثابت و ریالی دریافت می کنند.

یک از نکات خرید طلا این است که حتما هنگام خرید روش محاسبه اجرت و میزان آن را بپرسید. با این کار، فروشندگان سودجو متوجه آگاهی شما شده و قیمت طلا را دقیق تر محاسبه می کنند.

اجرت طلا به چه چیزی بستگی دارد؟

اجرت طلا را معمولا بر اساس وزن آن مشخص می کنند. برخلاف تصور و انتظار بسیاری از افراد که فکر می کنند هر چه وزن قطعه طلا بیشتر باشد، اجرت آن نیز بیشتر است، ما رابطه کاملا معکوسی بین اجرت و وزن طلا داریم.

به عبارتی هرچه وزن طلا بیشتر باشد، اجرت ساخت آن کمتر خواهد بود. اما وزن کمتر، اجرت بیشتری خواهد داشت. تعجب کردید؟ حق دارید. اما بد نیست بدانید برای سازنده طلا برای فرقی نمی کند چه وزنی از طلا را آماده می کند. چه سبک باشد و چه سنگین، او برای ساختش وقت میگذارد و اتفاقا زحمت زیادی هم می کشد. طلا ساز همان میزان که روی طلای با وزن زیاد کار می کند، روی طلای سبک هم کار می کند. اما قیمت طلای سبک معمولا کمتر میشود و اگر اجرت خوبی به سازنده نرسد نتیجه زحمتش بی ثمر خواهد شد.

درک بهتر با مثال

بیایید رابطه وزن با اجرت طلا را با یک مثال بررسی کنیم. فرض کنید ما یک انگشتر طلا داریم که 10 گرم وزن دارد. فرض را بر این می گیریم که طلا ساز برای هر گرم از این انگشتر 20 هزار تومان دریافت میکند. یعنی در مجموع برای این 10 گرم حدودا 200 هزارتومان حق اجرت میگیرد. 

بیماری لثه چیست و چه علائمی دارد؟

 بیماری لثه نوعی عفونت و التهاب بافت‌های اطراف دندان بوده که در اثر عدم رعایت بهداشت و تجمع پلاک‌های میکروبی بر روی دندان‌ها و لثه‌ها ایجاد می‌شود. احتمال ابتلا به بیماری لثه در هر سنی وجود دارد، اما ابتلا به این بیماری در بین افراد بزرگسال بیشتر است. بیماری‌های زیادی وجود دارد که مربوط به لثه است و اگر این بیماری در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، آن را می‌توان با مراجعه به دندان پزشک درمان کرد. همچنین داشتن اطلاعات کافی از انواع بیماری‌های لثه و راه‌های درمان آنها می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات مربوط به دهان و دندان پیشگیری کند. در این مطلب به چند مورد از مهم‌ترین بیماری‌های لثه اشاره کرده‌ایم:

پریودنتال

به دلیل عفونت لثه و استخوان‌های اطراف دندان التهاباتی به وجود می‌آید که به این دسته از بیماری‌های لثه، پریودنتال گفته می‌شود. با خونریزی و متورم شدن لثه که از علائم اولیه این بیماری هستند با مراجعه به موقع به دندانپزشکی از گسترش بیماری و از بین رفتن دندان و لثه خود جلوگیری کنید.

سیاه شدن لثه

لثه بافتی محکم و با استحکام است که در اطراف دندان قرار داشته و نگهداری دندان‌ها در جای خود وظیفه این بافت است. رنگ لثه در افراد مختلف با توجه به نژاد و گوناگونی رنگدانه‌های پوست آنها متفاوت است. گاهی به دلایل مختلف از جمله سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین مصرف برخی داروها باعث سیاه شدن لثه و یا تغییرات دیگری روی لثه می‌شود. گاهی در اثر بیماری‌های لثه رنگی این بافت از قرمز یا صورتی به رنگ سیاه و تیره تبدیل می‌شود

سفید شدن لثه

رنگ طبیعی لثه در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشید به رنگ صورتی و کاملا پایدار است. اما گاهی در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان این رنگ صورتی تغییر یافته و به رنگ سفید و یا متورم می‌شود. بنابراین با مشاهده هر گونه تغییر رنگ و یا التهاب و زخم در لثه خود سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کنید.

عقب رفتگی لثه

در بعضی موارد لثه ممکن است به تدریج عقب رفته و از بین بروند و این باعث قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور شود. قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور یکی از عوامل ایجاد پوسیدگی و عفونت دندان است. پوسیدگی و عفونت هم از جمله عوامل از بین برنده دندان‌ها هستند. پس بهتر است هرچه سریع تر به درمان عفونت دندان بپردازیم. البته ناگفته نماند که عقب رفتگی لثه با افزایش سن رابطه مستقیم دارد.

اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان

علت حساسیت دندان کودکان چیست؟

 حساسیت دندان وقتی رخ می دهد که عاج یا دنتین (که یک بافت متخلخل که در زیر مینای دندان است) در معرض دید قرار بگیرد. عاج دارای کانالهای میکروسکوپی به نام توبول است. این توبول ها مسیرهای حساس به درد و پر از مایع هستند.

علل حساسیت دندان کودکان

دلایل مختلفی برای حساس شدن دندان در کودکان وجود دارد که متخصصان دندانپزشکی کودکان ما در ادامه به توضیح آن ها پرداخته اند:

درآمدن یا جوانه زدن دندان های دائمی

وقتی کودک شما شروع به از دست دادن دندانهای شیری و جوانه زدن دندان های دائمی می کند، ممکن است کودک درجاتی از حساسیت دندان را تجربه کنند.

وارد شدن آسیب به دندان

زمانی که یک دندان خرد میشود یا ترک برمیدارد مینای آن دندان آسیب میبیند و عاج زیرین و حساس آن بیرون می افتد. این موضوع باعث حساس شدن دندان کوکان میشود

روشهای نادرست مسواک زدن

مسواک زدن بیش از حد یا وارد کردن فشار بیش از حد به دندان ها حین مسواک زدن اغلب منجر به تحلیل مینای دندان و فرسایش لثه می شود، که می تواند دندان های کودک شما را نسبت به گرما و سرما حساس تر کند و شما را تا مدت ها با حساسیت دندان کودکان درگیر کند.

پوسیدگی دندان و سوراخ شدن آن

 پوسیدگی دندان و حفرات یا سوراخ های دندان می توانند باعث حساسیت دندان کودکان و ناراحتی دندان شوند که به درمان سریع نیاز دارد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود. ترمیم یا کشیدن دندان یکی معمول ترین روش های درمان پوسیدگی دندان است.

درمان حساسیت دندان کودکان

چه در حوزه دندانپزشکی بارداری و چه در حوزه دندانپزشکی کودکان ما چندین شیوه درمان حساسیت دندان داریم. در ادامه با برخی از این روش ها آشنا خواهید شد.

استفاده خمیردندان دندانهای ضدحساسیت

قبل از اینکه به کودک زیر 12 سال اجازه دهید از خمیردندان ضد حساسیت جهت مسواک زدن استفاده کند حتما از دندانپزشک کودکان خود مشورت بگیرید.

انجام درمان های ترمیمی

هرگونه آسیب به دندانهای کودک شما، از جمله ترک برداشتن، لب پر شدن یا ایجاد حفره ها ، ممکن است نیاز به درمان های ترمیمی دندانپزشکی از جمله پر کردن دندان یا تاج باشد. اگر کودک شما با مواد پر کننده نقره ای  حساسیت دارد میتوانید از روش هایی مانند کامپوزیت دندان برای ترمیم دندانش استفاده کنید. (برای بزرگسالان معمولا جهت درمان حساسیت دندان از روکش های دندانپزشکی مانند ونیر کامپوزیت، لمینت دندان و سایر ونیرها استفاده میشود)

مراحل ارتودنسی دندان کدامند؟

 برای شروع روند منظم شدن دندان ها ابتدا نیاز به پیدا کردن یک ارتودنتیست خوب دارید. پس از یافتن این متخصص ارتودنسی می توانید طی مراحل زیر دندان های خود را به خوبی مرتب کرده و بعد از آن صاحب لبخند بهتر، درخشان تر و از همه مهمتر سالم تر شوید.

معاینه و ویزیت اولیه

شما به مطب ارتودنتیست خودتان مراجعه می کنید و احتمالا به صورت کاملا رایگان تحت ویزیت قرار میگیرید. در این جلسه دندان ها و فک های شما به صورت چشمی مشاهده می شود. در این مرحله یک تشخیص و طرح درمان احتمالی و اولیه توسط دندانپزشک تهیه می شود.

گرفتن گرافی، اسکن و قالب از دندان ها

دندانپزشک یک سپس معاینه فیزیکی را انجام داده و برای اطمینان از تشخیص هایش، با کمک اشعه ایکس گرافی هایی از دهان و دندان و فک شما تهیه می کند. با تفسیر دقیق گرافی ها وضعیت دندان ها و فک شما مشخص می شوند و طرح درمان نهایی مشخص خواهد شد.

بسته به اینکه می خواهید با چه روشی درمان شوید، ممکن است از دندان های شما قالب گرفته شود یا با دستگاه های اسکنر 3 بعدی از دندان هایتان تصاویری تهیه می شود. در نهایت با کمک گرافی ها، اسکن های 3 بعدی و قالب دستگاه های شما ساخته می شوند. دستگاه ها ممکن است در مطب داندانپزشک یا در لابراتوار ساخته شوند.

شروع درمان

این مرحله یکی از مهمترین مراحل ارتودنسی دندان خواهد بود. اگر روش درمان شما باشد، متخصص براکت ها و سیم و سایر اجزای دیگر را شخصا به دندان هایتان متصل می کند. اگر درمان شما ارتودنسی متحرک باشد، خودتان نیز می توانید دستگاه های را وصل کرده و بردارید. طی روزهای اول درمان ممکن است تا زمانی که به دستگاه ها عادت کنید کمی ناراحتی و درد بسیار جزئی تجربه کنید.

جلسات و ویزیت های دوره ای

بسته به روش درمان نیاز است که هر چند هفته یکبار برای معاینه، ویزیت و یا تنظمیات مربوط به دستگاه ها به مطب متخصص ارتودنسی خودتان مراجعه کنید. معمولا هر 4 تا 8 هفته نیاز به این جلسات وجود خواهد داشت.

اتمام درمان ارتودنسی دندان

پس از اتمام مدت زمان ارتودنسی و اتمام آخرین جلسه ویزیت دستگاه های ارتودنسی برداشته می شود و شما به لبخند ایده آل و جذابی که برای یک مدت طولانی منتظرش بودید را به دست خواهید آورد. اکنون دیگر لازم نیست سیم کشی دندان یا پلاک های ارتودنسی را تحمل کنید و آزادانه از زندگی بدون محدودیت لذت میبرید.

استفاده از نگهدارنده های ارتودنسی

هرچند که دندان های شما تا این مرحله صاف و منظم شده اند، اما به دلیل اینکه امکان جابجا شدنشان به مرور زمان وجود دارد، لازم است که از نگهدارنده های ارتودنسی دندان استفاده کنید. نگهدارنده ها دندان های منظم شده شما را در وضعیت صاف و مرتب خود نگاه می دارند و مانع از کج شدن دوباره آن ها می شوند. ممکن است نیاز باشد تا برای چند ماه، چند سال یا تمام عمر نگهدارنده ها را استفاده کنید.

ایمپلنت دندان چیست و چگونه کار می کند؟

 ایمپلنت دندان به ‌عنوان یکی از روش‌های پر کردن جای خالی دندان، سال‌هاست که مورد پسند عموم قرار گرفته است. دندان‌های کاشته‌ شده از نظر زیبایی و کاربرد، همانند دندان‌های طبیعی بوده و تا سال‌ها ماندگاری دارند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان عبارت است از یک میله یا روکش دندان که با عمل جراحی درون استخوان فک و در زیر لثه‌ها پیچ می‌شود. زمانی که ایمپلنت در دهان قرار داده شد، دندانپزشک شما می‌تواند دندان مصنوعی را بر روی آن قرار دهد.

چگونگی کارکرد انواع ایمپلنت دندان

به دلیل جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک، می‌توان گفت که این روش به ‌عنوان راهی برای داشتن دندان‌های مصنوعی قابل ‌اعتماد است. دندان‌های مصنوعی و پل‌های محکم شده بر روی ایمپلنت، لیز نخورده و درون دهان جابجا نمی‌شوند – یک مزیت بسیار مهم به هنگام غذا خوردن و صحبت کردن. این امر به دندان‌های مصنوعی و پل‌ دندان – و همچنین روکش‌های قرارگرفته بر روی ایمپلنت‌ها – کمک می‌کند تا نسبت به دندان‌های مصنوعی و پل‌های عادی، احساس طبیعی‌تری را به فرد منتقل کنند.

برای برخی از افراد، پل‌ها و دندان مصنوعی‌های عادی راحت نبوده و یا به دلیل برخی از ورزش‌ها و یا نامناسب بودن شرایط دهان استفاده از آن‌ها ناممکن است. علاوه بر این، پل‌های عادی باید به دندان‌های دو طرف جای خالی دندان بسته شوند. یکی دیگر از مزایای ایمپلنت، عدم نیاز آن برای آماده‌سازی دندان‌های دیگر و ساییدن آن‌ها برای نگه‌داشتن دندان‌های مصنوعی جدید می‌باشد.

برای کاشت دندان، شما باید لثه‌های سالم و استخوان‌های مناسب برای حمایت از ایمپلنت داشته باشید. همچنین باید برای سالم نگه‌داشتن این ساختارها، اراده‌ی کافی به خرج دهید. به منظور حفظ ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت‌ها، باید در بهداشت دهان و دندان وسواس به خرج داده و به‌طور مرتب به دندان‌پزشک مراجعه کرد.

معمولا هزینه ایمپلنت از هزینه دندان مصنوعی بیشتر بوده و اکثر شرکت‌های بیمه تنها کمتر از 10 درصد هزینه ایمپلنت دندان را پوشش می‌دهند.

منبع: www.zhaleimplant.ir

چه کسانی نیاز به عمل اسلیو معده دارند؟

 جراحی اسلیو معده به یک روش درمانی محبوب در میان بیماران مبتلا به چاقی که به دنبال کاهش وزن هستند، تبدیل شده است. در این روش جراحی فرد شرایط ایده‌آلی برای کاهش وزن به دست خواهد آورد. باید در نظر داشت که روش های دیگری نیز برای لاغری مانند رژیم لاغری، قرص های لاغری، پیکرتراشی و ... نیز وجود دارند که هر کدام برای یک هدف خاص انجام می شود به طور مثال کسانی که چاق نیستند و فقط نیاز به لاغری شکم و پهلو دارند می تواند از روش های پیکرتراشی استفاده کنند اما کسانی دچار چاقی مفرط هستند نیاز به عمل لاغری دارند.  اگر هنوز با این عمل آشنا نیستید پیشنهاد می شود که این مقاله را بخوانید زیرا مراحل اسلیو معده را به زبان ساده در این صفحه توضیح داده ایم.

چه افرادی نیاز به انجام عمل اسلیو معده دارند؟

·        افرادی که بین 18 تا 50 سال هستند. چون این محدوده بهترین سن برای عمل اسلیو است.

·        کسانی که با دیگر روش های لاغری موفق به کاهش وزن نشده اند. هر فرد چاقی لزوماً نیاز به جراحی ندارد. اول باید روش‌هایی مثل ورزش و تغییر عادات غذایی مانند کاهش مصرف غذا‌های ناسالم را امتحان کند و در صورت موفق نشدن به عمل جراحی روی بیاورد.

·        معمولاً افرادی که BMI  آن‌ها بالای ۴۰ است یعنی دچار چاقی مفرط هستند در اولویت قرار می‌گیرند.

·        هم چنین کسانی که دچار بیماری‌های مختلفی مثل دیابت، کبد چرب، کلسترول بالا، آپنه خواب و تمام بیماری‌های ناشی از چاقی هستند و نمی‌توانند فعالیت‌های ورزشی انجام دهند و حتی در فعالیت روزانه خود نیز دچار مشکل‌اند نیز کاندیدای مناسب برای انجام هستند، زیرا این عمل به کاهش وزن سریع آن‌ها کمک بسزایی می‌کند.

رژیم غذایی پس از عمل اسلیو معده

رعایت برنامه غذایی بعد از عمل بسیار در روند بهبود و نتیجه گرفتن تاثیر دارد. به صورت خلاصه میبایست پس از انجام این عمل نکات زیر در خصوص رژیم غذایی را رعایت کنید:

·        روز 1: رژیم مایعات پاک. برخی از جراحان به بیماران اجازه می‌دهند چند ساعت پس از جراحی آب بنوشند

·        روز 2-14: رژیم غذایی کامل مایع شامل شیک‌های پروتئینی، ماست، آبگوشت، شیر و آبمیوه

·        هفته 3-5: رژیم غذایی نرم

·        بعد از گذشت 5 هفته از انجام عمل می‌توانید شروع به خوردن غدا‌های معمولی کنید.

رعایت کردن مراحل بالا هر کدام به نوبه خود در انجام اصولی این عمل و گرفتن نتیجه مناسب تاثیر بسزایی دارند پس سعی کنید قبل از هرچیزی با کسب اطلاعات لازم درباره این روش درمانی و سایر نکاتی که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم درست ترین انتخاب را داشته باشید.

آبسه دندان چیست

 آبسه دندان یک عارضه دردناک و  توده‌‌‌ای است که از تجمع چرک، عفونت و باکتری در داخل دندان و لثه به وجود می‌آید. با درمان به موقع به آسانی و بدون مشکلی برطرف می‌شود ولی اگر درمان با تأخیر انجام شود ممکن است خطرات جدی در پی داشته باشد و عفونت در نقاط دیگر بدن گسترش پیدا کند.

آبسه دندان چگونه تشکیل می‌شود؟

تجمع پلاک و میکروب‌ها در دهان و روی دندان به دلیل عدم توجه به بهداشت و مراقبت از دندان‌ها و کوتاهی در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و … عامل اصلی ایجاد آبسه است.

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شود و آبسه دندان نوعی مکانیسم دفاعی بدن  است که در برابر هجوم باکتری‌ها، پوسیدگی دندان  و آسیب لثه به وجود می‌آید. در صورتی که پوسیدگی دندان درمان نشود و به عصب برسد. در آینده نیاز به عصب کشی دندان خواهد بود.

علائم آبسه دندان

علامت اصلی درد است. این دندان درد می تواند به صورت ضربانی باشد و در اکثر مواقع شدید می شود. این درد دندان معمولاً به صورت یکباره شروع شده و با گذشت چند ساعت یا چند روز تشدید می شود. گاهی اوقات درمان درد دندان دشوار است چون ممکن است درد به سمت گوش، استخوان فک و گردن کشیده شود. در این مواقع ممکن است حالت های زیر در فرد مبتلا مشاهده شود:

·        تب

·        تورم صورت

·        تورم و قرمزی در محل نزدیک آبسه

·        دردناک بودن ناحیه آسیب دیده در صورت لمس

·        درد در ناحیه آسیب دیده در هنگام جویدن

·        افزایش حساسیت به غذا و نوشیدنی‌های سرد و گرم

·        بوی بد دهان

·        احساس درد در گوش، گردن و فک

·        مشکل در تنفس و بلع

درمان آبسه دندان

این عفونت با 3 روش زیر درمان می‌شود:

·        درناژ یا تخلیه آبسه

·        درمان ریشه دندان

·        کشیدن دندان

عوارض دندانپزشکی در دوران بارداری چیست؟

 دوره بارداری یک دوره بسیار حساس برای مادران و به ویژه جنین است. در این دوره به جهت آماده شدن شرایط برای رشد جنین، تغییرات هورمونی بسیار زیادی رخ می دهد که این تغییرات بر جای جای بدن تاثیر می گذارد. مثلا تغییرات هورمونی مشخصاً و به صورت قابل توجه بر روی دهان و دندان تاثیرات زیادی می گذارد به خصوص اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنید. به همین جهت نیاز است که در طول بارداری در صورت مشاهده علائمی در دهان و دندان حتما به یک کلینیک که خدمات دندانپزشکی بارداری ارئه می دهد مراجعه کنید

چه زمانی به دندانپزشک خود بگویید که باردار هستید

قبل از هرچیزی حتی اگر فقط فکر می کنید ممکن است باردار باشید ، مطب دندانپزشک خود را از این موضوع مطلع کنید. وقتی قرار است به مطب دندانپزشکی بروید، حین تماس برای هماهنگی اغلام کنید که تصور می کنید باردار هستید و یا اگر مدتی است باردار هستید بگویید تقریبا فلان مدت است که باردار هستم.

همچنین حتما به دندانپزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید یا توصیه خاصی که از پزشک متخصص خود دریافت کرده اید را با دندانپزشک بارداری خود در میان بگذارید. اگر بارداری شما پرخطر است یا شرایط و بیماری های پزشکی خاصی دارید، دندانپزشک و پزشک شما ممکن است توصیه کنند که برخی از درمان ها به تعویق بیفتند. بنابراین حتما و حتما درباره حاملگی خود با دندانپزشک روراست باشید.

عوارض رفتن به دندانپزشکی در دوران بارداری چیست؟

اینکه گفته می شود دندانپزشکی بارداری برای خانم های حامله عارضه و خطر دارد درست نیست و متاسفانه ناشی از نا آگاهی است. قبل از هرچیزی باید به این نکته توجه کرد که قرار نیست هر کسی که متخصص دندانپزشکی بارداری مراجعه می کند حتما و حتما باید مشکلی داشته باشد. معمولاً هدف انجام چکاپ دوره ای منظم برای پیشگیری و یا درمان به موقع مشکلات دهان و دندان از جمله پوسیدگی دندان، التهاب لثه و ... است و سپس ارائه آموزش های لازم به خانم های باردار.

بنابراین چیزی به نام “عوارض رفتن به دندانپزشکی در دوران بارداری” نه تنها درست نیست که گمراه کننده است. چون هیچوقت با رفتن به یک کلینیک یا مطب دندانپزشکی قرار نیست عارضه یا خطری ما را تهدید کند. با این حال اگر طی این دوران مشکل حادی برای شما ایجاد شود و به دندانپزشک خود درباره حاملگیتان چیزی نگویید احتمالا عوارضی جزئی تجربه خواهید کرد که البته معمولا خود دندانپزشک متوجه بارداری شما می شود یا از شما در این باره سوالاتی خواهد پرسید. و جای نگرانی نیست.

اطلاعات بیشتر در مجله آنلاین ژاله ایمپلنت

تفاوت کلینیک دندانپزشکی با مطب دندانپزشکی چیست؟

 پیش از آنکه درباره تفاوت های این دو مکان توضیحاتی ارائه دهیم ابتدا اجازه دهید تا به صورت خلاصه هر دو را توضیح دهیم

مطب دندانپزشکی چیست؟

مطب دندانپزشکی یک مکان با مقاصد درمانی و تجاری است که توسط یک دندانپزشک حرفه ای راه اندازی و اداره می شود. مطب تنها یک یونیت فعال دارد و فضایی نسبتا بسیار کوچک و بسته است.

کلینیک دندانپزشکی چیست؟

کلینیک دندانپزشکی فضایی بسیار بزرگ است که در آن تعداد زیادی یونیت دندانپزشکی فعال وجود دارد. در واقع کلینیک ها متشکل از چند مطب در زیر یک سقف هستند و تمام خدمات دندانپزشکی را ارائه می دهند.

تفاوت مطب و کلینیک چیست؟

با خواندن این بخش به راحتی تفاوت ها و شباهت های این امکان درمانی را بیشتر درک خواهید کرد.

کلینیک ها سالن انتظار بزرگ و اختصاصی دارند

اولین قسمت مطب دندانپزشکی که همه بیماران با آن آشنا می شوند، قسمت پذیرش آن است. بخش پذیرش فضایی است که در آن از بیماران در مطب دندانپزشکی استقبال شده و اطلاعات اولیه جهت ویزیت را دریافت می کنند.

تعداد زیادی یونیت و اتاق درمان

در هر مطب دندانپزشکی ما تنها یک یونیت یا صندلی داریم. در آن واحد تنها یک بیمار تحت ویزیت و درمان قرار میگیرد. اما در یک کلینیک دندانپزشکی در آن واحد ممکن است بیش از 2 یونیت در کنار هم به صورت فعال خدمات ارائه دهند.

مطب ها اغلب تجهیزات رادیوگرافی دندانپزشکی ندارند

اگر تاکنون به یک مطب دندانپزشکی مراجعه کرده باشید حتما برای گرفتن عکس دندان یا رادیوگرافی دندان شما را به یک مرکز رادیولوژی ارجاع داده اند. زیرا اولا مطب ها فضا کافی برای جای دهی تجهیزات رادیولوژی  ندارند و دوماً تا زمانی که مراکز تخصصی باشند لزومی به داشتن تجهیزات احساس نمی کنند.

بیشتر کلینیک های دندانپزشکی شبانه روزی هستند!

به دلیل اینکه تعداد زیادی دندانپزشک در کلینیک ها وجود دارد، مدیریت می تواند حضور دندانپزشکان را به صورت شیفتی دربیاورد. با اینکار در طول شبانه روز، کلینیک و مراجعان هر دو از حضور دندانپزشکان بهره مند می شوند.

در مطب فقط یک دندانپزشک هست اما در کلینیک چندین دندانپزشک

دندانپزشکانی که در یک کلینیک فعالیت می کنند این ها هستند:

·        متخصص ارتودنسی (انجام ارتودنسی دندان )

·        متخصص ترمیمی و زیبایی دندان (دندانپزشکی ترمیمی و اصلاح طرح لبخند)

·        متخصص لثه (انجام درمان های مرتبط با لثه و بافت نرم دهان)

·        متخصص درمان ریشه (انجام درمان های مرتبط با پالپ و ریشه که با نام عصب کشی نیز شناخته می شوند)

·        متخصص دندانپزشکی کودکان 

·        متخصص پروتزهای دندانی(کاشت ایمپلنت دندان، جایگزینی دندان با پروتز مصنوعی، روکش )

منبع: www.zhaleimplant.ir

صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 صفحه بعد