x تبلیغات
اخبار تندرستی

آشنایی کامل با ارتودنسی دندان جلو

 ارتودنسی دندان جلو برای رفع جلوزدگی دندان های پیش یا اورجت انجام می شود. اورجت اختلالی است که در آن دندان های جلو در فک بالا از حالت طبیعی جلوتر بوده و دندان های فک پایین را می پوشانند. دندان ها در این وضعیت به طرف بیرون شیب برداشته و ارتودنسی دندان جلو این مشکل را برطرف می کند.

اگر جلوزدگی دندان های فک بالا نسبت به دندان های فک پایین بین 5 – 3 میلی متر باشد طبیعی است اما اگر این جلوزدگی بیشتر از 5 میلی متر باشد اورجت قلمداد شده و لازم به استفاده از ارتودنسی دندان جلو است. رشد ناکافی استخوان فک پایین منجر به جلوزدگی دندان های فک بالا می شود. جلوزدگی دندان ها تأثیر منفی بر روی زیبایی فرد داشته و همین امر سبب می شود که افراد تمایل به استفاده ازارتودنسی دندان جلو داشته باشند. ارتودنسی دندان به همراه روش های طراحی لبخند راهی برای ترمیم و زیبایی دندان است.

نحوه درمان ارتودنسی دندان جلو

همانطور که گفته شد علل زیادی در بیرون زدگی دندان های جلو دخیل هستند. اصلاح و درمان هر یک از جلوزدگی دندان ها نیز متفاوت است. این متخصص ارتودنسی است که در این زمینه قادر است به افراد برای رفع مشکل کمک کند. ارتودنتیست با تشخیص علت ناهنجاری، اقدام به درمان می کند.

متخصص ارتودنسی از روش های مختلفی استفاده می کند تا ناهنجاری را در یک دوره نسبتاً طولانی برطرف کند. احتمال دارد جلوزدگی فک بالا به قدری باشد که از لحاظ شکل ظاهری تأثیری بر زیبایی فرد نگذارد. اما باید توجه داشت که جلوزدگی فک بالا مشکلات زیادی را به همراه دارد. همانطور که گفته شد برای ارتودنسی دندان جلو از روش های مختلفی استفاده می شود:

·        ارتودنسی ثابت

·        ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال

·        ارتودنسی نامرئی

·        براکت های دیمون

·        ارتودنسی متحرک

زمان مناسب درمان ارتودنسی دندان جلو

ارتودنتیست ها معتقدند می توان همه مشکلات و ناهنجاری های مربوط به دهان و دندان را در کودکی تشخیص داد و به تدریج اصلاح کرد. حتی می توان با اقداماتی مانع از ایجاد آن ها شد. در علم ارتودنسی به این اقدامات ارتودنسی پیشگیری گفته می شود که بر درمان اولیه یا پیشگیری تمرکز دارد. از اینرو هر چه زودتر مشکل جلوزدگی دندان های فک بالا تشخیص داده شده و درمان شود نتیجه بهتر خواهد بود. در سنین پایین احتمال رشد درست استخوان فک یا کنترل آن وجود داشته و قابل اصلاح است. سن مناسب ارتودنسی دندان جلو به گفته متخصصان ارتودنسی بین 13 – 7 سالگی است که در دو مرحله انجام می شود.

دندانپزشکی لیزری چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

همه لیزرها با انتقال انرژی به شکل نور کار می‌کنند. هنگامی که لیزر برای اعمال جراحی و دندان استفاده می‌شود، به‌عنوان یک ابزار برش یا تبخیرکننده بافتی که با آن در تماس است عمل می‌کند. هنگامی که لیزر برای سفید کردن دندان یا بلیچینگ استفاده می‌شود، به‌ عنوان یک منبع گرما عمل می‌کند و اثر عوامل سفید کننده دندان را افزایش می‌دهد.

دو نوع اصلی از روش‌های مورد استفاده در دندانپزشکی با لیزر، روش‌های بافت سخت و روش‌های بافت نرم هستند. بافت سخت به دندان و بافت نرم به لثه اشاره دارد.

روش‌های درمانی بافت سخت

·        تشخیص حفره با یافتن شواهدی از پوسیدگی دندان: لیزر می‌تواند حفره‌ها را زود تشخیص دهد. همچنین می‌تواند باکتری‌های موجود در حفره را از بین ببرد. در نتیجه می‌تواند به‌سلامت طولانی‌ مدت دندان‌ها کمک کند.

·        آماده‌سازی و پر کردن دندان: با لیزر درمانی نیازی به بی‌حسی موضعی و مته‌های سنتی نیست.

·        درمان حساسیت دندان: دندان‌هایی که به گرما و سرما حساس هستند را می‌توان با لیزر درمان کرد.

·        بیوپسی یا برداشتن ضایعه: از لیزر می‌توان برای برداشتن یک قطعه کوچک از بافت (به نام بیوپسی) استفاده کرد تا بتوان آن را از نظر سرطان بررسی کرد. لیزر همچنین برای از بین‌ بردن ضایعات در دهان و تسکین درد آفت‌ها استفاده می‌شود.

روش‌های درمانی بافت نرم

·        درمان لبخند لثه‌ای: لیزر ها بر درمان لبخند لثه ای کاربرد دارند. لبخند لثه ای به حالتی گفته می شود که لثه ها قسمت زیادی از دندان را پوشانده اند و هنگام خندیدن مقدار زیادی از لثه قابل مشاهده است.

·        افزایش طول تاج: این روش هم‌بافت لثه و هم استخوان را برای ساختار دندان سالم‌تر تغییر شکل می‌دهد که به‌قرار دادن ترمیم روی دندان‌ها کمک می‌کند.

·        درمان چسبندگی فرنولوم زبان: کسانی که فرنولوم ضخیم یا سفت دارند (چین‌پوستی در زیر قسمت جلوی زبان که به کف دهان چسبیده است) ممکن است با فرنکتومی لیزری درمان شوند. این درمان به کودکانی کمک می‌کند که فرنولوم آن‌ها باعث بسته‌شدن زبان آن‌ها، مشکل در خوردن یا اختلال در گفتار آن‌ها می‌شود.

·        ازبین‌ بردن چین‌های بافت نرم: لیزر می‌تواند چین‌های بافت نرم را بدون درد یا بخیه بردارد.

معایب استفاده از لیزر چیست؟

·        لیزر را نمی‌توان روی دندان‌هایی که از قبل پر شده‌اند استفاده کرد.

·        همچنین نمی‌توان از لیزر در بسیاری از روش‌های دندانپزشکی رایج استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال، لیزر را نمی‌توان برای پرکردن حفره‌های بین دندان‌ها، اطراف پرکردگی‌های قدیمی و حفره‌های بزرگی که باید برای روکش آماده کرد، استفاده کرد.

·        نمی‌توان از لیزر برای برداشتن روکش‌های معیوب یا پرکردگی‌های نقره‌ای یا آماده‌سازی دندان‌ها برای بریج دندان ‌استفاده کرد.

·        حتی زمانی که از لیزر استفاده می‌شود، ممکن است هنوز به مته‌های سنتی برای شکل‌ دادن به پرکردن، تنظیم لقمه و صیقل دادن پرکننده نیاز باشد.

منبع: مجله دندانپزشکی ایمپلنت

بهداشت دهان و دندان به روش اصولی و صحیح

 گاهی اوقات ارزیابی اینکه آیا بهداشت دهان و دندان خوب انجام می‌شود دشوار است، اما با درک اصول بهداشت دهان و دندان می‌توانید دقیقاً بدانید که آیا به‌ درستی از دندان‌های خود مراقبت می‌کنید یا خیر. در این مقاله قصد داریم به نکات مربوط به اصول بهداشت دهان و دندان، اصول نگهداری و بهداشت پروتزهای دندانی و تغذیه مناسب جهت حفظ و سلامتی دندان‌ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

نکات مهم در رابطه با رعایت بهداشت دهان و دندان

در زیر پنج اصل مهم برای رعایت بهداشت دهان و دندان ذکر شده است.

1.    یک برنامه منظم برای مسواک زدن داشته باشید

حفظ یک برنامه منظم مسواک زدن، یعنی دو بار در روز مسواک زدن بسیار مهم است. برای بسیاری، مسواک زدن بعد از هر بار حمام در شب و بعد از صبحانه در صبح شروع خوبی است.

2.    نخ دندان بکشید و از دهان‌شویه هر روز استفاده کنید

بیشتر مردم، می‌توانند برنامه مسواک زدن ثابتی را داشته باشند. اما در مورد استفاده از نخ دندان و استفاده از دهان‌شویه که از اجزای کلیدی بهداشت دهان و دندان نیز هستند، غفلت کنند. درحالی‌که ممکن است به‌اندازه مسواک زدن نیازی به نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان‌شویه نباشد، اما انجام هر دو حداقل یک‌بار در روز راهی فوق‌العاده برای حفظ بهداشت دهان و دندان است.

3.    از خمیر دندان و دهان‌شویه فلورایدی استفاده کنید

اسید و باکتری بدترین کابوس مینای دندان بوده و یکی از مهمترین دلایل فرسایش مینای دندان محسوب می شوند. از سوی دیگر، فلوراید بهترین دوست مینای دندان است. فلوراید مینای دندان را تقویت می‌کند و مواد معدنی موردنیاز برای مبارزه با هرگونه حمله اسیدی یا باکتری را دارد. بهترین راه برای اطمینان از مقدار مناسب فلوراید، استفاده از خمیر دندان و دهان‌شویه مبتنی بر فلوراید است.

4.    از غذاها و نوشیدنی‌های مضر خودداری کنید

غذاهای اسیدی و تجمع باکتری‌های مضر در صورت مصرف، می‌توانند به‌شدت به مینای دندان آسیب وارد کنند. شکر تأثیر منفی خاصی بر روی دندان‌ها دارد، بنابراین اجتناب از مصرف بیش از حد مواد قندی مانند آب‌نبات، راهی عالی برای اطمینان از بهداشت دهان و دندان است. علاوه بر این، همیشه بهتر است پس از مصرف قهوه، چای یا استفاده از محصولات تنباکو، احتیاط بیشتری داشته باشید و مسواک بزنید، زیرا می‌تواند منجر به فرسایش مینای دندان و ایجاد لکه‌های تیره روی دندان‌ها شود.

5.    در تمام طول روز آب بنوشید

نوشیدن آب در طول روز مفید است، به‌خصوص اگر میان وعده می‌خورید. آب آشامیدنی به شستشوی ذرات مضر مواد غذایی و سایر موادی که روی دندان‌ها و بین دندان‌ها تجمع می‌کنند کمک می‌کند.برای بهترین عملکرد بهداشت دهان و دندان، سعی کنید قهوه، چای یا نوشابه‌های گازدار را جایگزین با آب کنید.

منبع: www.implantdr.ir

 

اول ایمپلنت بکاریم یا ارتودنسی کنیم؟

 گاهی اوقات علاوه بر اینکه دندان ها و فک ناهماهنگ و نامنظم هستند، ممکن است یک یا چند دندان نیز در قوس فکی از دست رفته باشد. در چنین شرایطی 2 مساله اساسی می تواند پیش بیاید. یکی منظم کردن دندان ها و دومی جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. اما اینکه کدام را باید زودتر انجام داد یک چالش دیگر است. ولی نگران نباشید. زیرا در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که بین دو درمان مورد نیازِ ایمپلنت دندان و ارتودنسی، کدام یک در اولویت نخست است و کدام را باید زودتر انجام داد.

اول ایمپلنت بکاریم یا ارتودنسی کنیم؟ اولویت با کدام درمان است؟

اگر در شرایطی هستید که باید هم درمان ارتودنسی انجام دهید و هم کاشت دندان انجام دهید ، اغلب توصیه می شود ابتدا بریس و درمان ارتودنسی را شروع کنید. یعنی اول به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و پس از چند ماه صاف شدن دندان ها به متخصص ایمپلنت دندان سر بزنید.

با این حال، همیشه قرار نیست که درمان ارتودنسی را قبل از کاشت دندان انجام داد. گاهی اوقات اصولا نیازی به درمان ارتودنسی پیش از کاشت دندان نیست. به عنوان مثال اگر همه یا بیشتر دندان های خود را از دست داده اید شما نیازی به ارتودنسی ندارید و تنها باید ایمپلنت بکارید.

یا مثلا اگر دندان های شما در حال حاظر منظم هستند و یا مشکل ارتودنسی ندارند باز هم نیازی به درمان ارتودنسی نیست و مستقیما می توان ایمپلنت کاشت.

چه وقتی امکان کاشت ایمپلنت قبل از درمان ارتودنسی وجود دارد؟

در برخی شرایط قرار دادن ایمپلنت های دندانی قبل از دریافت درمان ارتودنسی آنقدرها هم بد نیست. به عنوان مثال در دو موضعیت زیر می توان قبل از ارتودنسی ایمپلنت کاشت:

یکی از این شرایط زمانی است که دندان های اطراف ایمپلنت صاف هستند و اصلا نیازی به اتصال بریس یا درمان ارتودنسی ندارند.

وضعیت دیگری که در آن کاشت ایمپلنت دندان قبل از بریس مساله ساز نیست، حالتی است که در آن ایمپلنت دندان به عنوان لنگر برای دستگاه های ارتودنسی استفاده می شود.

اطلاعات بیشتر در www.implantdr.ir

از کجا متوجه شوم فرزندم به ارتودنسی نیاز دارد؟

 ارتودنسی به معنای منظم کردن دندان‌ها، رفع ناهنجاری‌ها و تغییر موقعیت‌های غیرعادی فک و دندان است. این درمان هم در کودکی و هم در بزرگسالی انجام داده می‌شود. اما به تمام اقداماتی که به منظور پیشگیری از بروز نامنظمی دندان ها و درمان به موقع این مشکلات در کودکی انجام داده می شود ارتودنسی کودکان گفته می‌شود.

به طور کلی همه ی اقدامات پیشگیرانه برای دهان و دندان کودکان در قالب دندانپزشکی کودکان جای می گیرد.

از کجا متوجه شوم که کودک من به درمان ارتودنسی نیاز دارد؟

از آنجا که هرگونه تغییر موقعیت دندان ها و فک، به ارتودنسی ارتباط دارد، لذا هرگونه مشکل در موقعیت دندان های کودک خود را، به عنوان یک نشانه از اینکه باید به متخصص مراجعه کنید در نظر بگیرید.

یعنی به محض اینکه متوجه شدید مثلا:

·        دندان های دائمی فرزندتان کج است

·        یا اگر یکی از فک هایش دچار جلوزدگی است

·        اگر بین دندان هایش در جلو، حین بستن دهان، فاصله وجود دارد

·        اگر بین تمامی دندان هایش فاصله افتاده

·        اگر یکی از فک هایش بیشتر به سمت راست یا چپ متمایل است

·        دندان شیری اش زودتر یا دیرتر از موعد افتاده یا هنوز نیوفتاده

·        بعد از سن 5 سالگی کودک هنوز انگشتان خود را میمکد یا از شیشه شیر استفاده می کند

·        تنفس دهانی دارد و به جای بینی از دهان نفس می کشد

·        حین قورت دادن غذا به جای اینکه زبانش را به سقف دهان نزدیک کند به دندان های جلو میزند

·        و….

آیا دندانپزشک عمومی می تواند نامنظمی دندانی کودکان را برطرف کند؟

بیایید قبول کنیم که دندانپزشکان عمومی می توانند مسائل عمومی اصلاح طرح لبخند یا ترمیم دندان را به خوبی انجام دهند. اما برای انجام ارتودنسی کودکان گزینه چندان مناسبی نیستند. برای منظم کردن دندان کودکان تنها باید به ارتودنتیست اطفال و کودکان مراجعه کرد.

آیا درمان ارتودنسی در بچه ها می تواند مشکلات تنفسی را برطرف کند؟

بله با منظم شدن موقعیت فک ها و دندان ها نه تنها زیبایی لبخند و چهره بچه ها بهتر می شود که مشکلات تنفسی مانند آپنه خواب نیز برطرف می شوند.

آیا بدون جراحی می توان انحراف فک کودکان را با ارتودنسی درمان کرد؟

بله مشروط بر اینکه از سنین پایین برای معاینه و درمان به متخصص مراجعه شود امکان درمان مشکلات مختلف فکی بدون جراحی وجود دارد

آیا ارتودنسی متحرک برای کودکان مناسب است؟

ارتودنسی متحرک اغلب برای کودکان کم سن و سال توصیه نمی شود اما در سنین نوجوانی و بالاتر از آن می تواند کاربردی باشد و طرفداران زیادی دارد.

اطلاعات بیشتر در www.implantdr.ir

درمان خانگی برای کاهش درد ارتودنسی

احساس درد و ناراحتی از جمله بدیهیات درمان ارتودنسی است. ترس از درد ارتودنسی گاهی اوقات باعث می شود که افراد با وجود نیاز به ارتودنسی از آن فراری باشند و از این درمان که یکی از بهترین روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود بی بهره باشند. به طور کلی درد ارتودنسی در طی ساعات اولیه درمان آغاز شده، در طی 24 ساعت به اوج خود رسیده و در طی یک هفته از شدت آن کاسته می شود. در این مقاله قصد داریم به روش های کاهش درد ارتودنسی بپردازیم.

از چه غذاهایی در زمان ارتودنسی دندان استفاده کنیم؟

بعد از اینکه ارتودنسی را انجام دادید، ممکن است دندان ها و همچنین لثه های شما حساس تر از قبل شوند. در این زمان لازم است که به یاد داشته باشید حتما از غذاهای نرم استفاده کنید. همچنین باید از غذاهای سفت مانند نان های فرانسوی یا هویج به شدت اجتناب کنید.

از جمله غذاهای نرم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

·        ماست

·        ژله

·        پنیر

·        پوره سیب زمینی

·        انواع اسموتی های خانگی

·        انواع میوه های نرم مانند موز و یا توت

·        سبزیجاتی که به صورت بخار پز طبخ شده اند.

·        غلات و جو

·        سوپ

اقدامات لازم در هنگام بروز درد

همانطور که گفته شد ارتودنسی فرایندی است که در طی آن فرد دچار احساس ناخوشایندی شده و درد را حس می کند. برای اینکه بتواند با این درد مبارزه کرده و تا حدی از شدت آن بکاهد لازم است اقداماتی انجام شود. در اینجا برخی از اقدامات ذکر می شوند:

·        اگر درد ارتودنسی بیشتر از چند روز طول کشیده و ادامه داشته باشد، باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کرد. بالطبع دندانپزشک متوجه ناراحتی شده و آن را رفع خواهد کرد. احتمال دارد برای تشخیص دقیق تر علت درد، نصویربرداری نیز لازم باشد.

·        در صورت وجود زخم روی لب و لثه متخصص ارتودنسی مسکن تجویز خواهد کرد. مسکن در طی این دوران بسیار کارساز بوده و موثر است.

·        گاهی اوقات شاید لازم باشد برای کاهش درد براکت ها مجدداً تنظیم شوند. در بیشتر روشهای ارتودنسی هر 8 – 6 هفته یکبار برای تنظیم براکت ها به مطب مراجعه می شود. بعد از هر بار تنظیم ممکن است فرد احساس ناراحتی کند. نکته مهم اینست که این احساس زیاد طول نکشیده و به سرعت رفع می شود.

·        برای کاهش و تسکین درد باید از غذاهای نرم استفاده کرد. مصرف مواد غذایی سفت ممنوع است. بهتر است قبل از مصرف برخی از مواد خوراکی ابتدا به قطعات کوچک تبدیل شوند و سپس مصرف شوند.

·        بعد از اتمام ارتودنسی با برداشتن دستگاه ارتودنسی از روی دندان ها هیچ گونه صدمه ای به فرد وارد نیامده و فرد با خوشحالی دوره درمان را پشت سر می گذارد.

منبع: www.implantdr.ir

چاقی تا چه اندازه بر دیابت نوع 2 تاثیر می گذارد؟

افراد چاق بیش از سایرین در خطر ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت نوع ۲ قرار دارند که با نام های دیابت مقاوم به انسولین یا دیابت بزرگسالان نیز شناخته می شودمیزان قند خون در دیابت نوع ۲ بسیار بالا می باشد.

در افراد چاق، سلول های بافت چربی مجبورند از میزان مصرفی خود، مواد غذایی بیشتری را دریافت کنند. استرس باعث می شود که این سلول ها ملتهب شده و در نتیجه پروتئینی به نام سیتوکینز آزاد کنند. سیتوکینز سیگنال های گیرنده ی انسولین را مسدود کرده و در نهایت موجب مقاومت به انسولین می شود.

انسولین این امکان را برای سلول ها فراهم می کند که گلوکز را مصرف کرده و انرژی به دست آورند. هنگامی که در برابر انسولین مقاوم باشید، بدن قادر به تبدیل گلوکز به انرژی نخواهد بود و در نهایت سطح قند خون همیشه بالا خواهند ماند.

علاوه بر این، استرس می تواند موجب التهاب سلول های چربی و در نتیجه بروز بیماری های مرتبط با چاقی مانند بیماری های قلبی شود.

دیابت نوع ۲ در دوران جوانی آغاز می شود

کودکان چاق ۴ برابر دیگران در خطر ابتلا به دیابت نوع دو، پس از ۲۵ سالگی شان هستند. طبق مطالعه ای که در انگلستان برای کودکان ۲ تا ۱۵ سال انجام شد، کودکانی که از BMI بالایی برخوردار هستند، ۴ مرتبه بیش از کودکانی با BMI نرمال به دیابت جوانی مبتلا می شوند.

در گذشته فکر می کردند که دیابت نوع دو تنها مختص بزرگسالان می باشد در حالی که امروزه دیابت نوع دو در کودکان زیادی شناسایی و تشخیص داده شده است. پزشکان علت آن را چاقی، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی می دانند. چاقی همچنین می تواند علت دیابت نوع یک در کودکان باشد با اینکه دیالت نوع یک، نوعی بیماری خود ایمنی می باشد، عواملی مانند چاقی و مقاومت به انسولین می تواند بیماری را پیچیده تر کند. مطالعه ای که بر روی صد هزار کودک یک ساله انجام گرفت نشان می دهد که نوزادانی که اضافه وزن داشته و یا چاق بودند، ارتباط مستقیمی با ابتلا به دیابت نوع دو داشتند. هر چه وزن کودک سنگین تر باشد، تشخیص دیابت نوع دو در سن پایین تری انجام می شود. اگرچه مقاومت در برابر انسولین تنها علت دیابت نوع یک نیست اما با توجه به این تحقیق، می توان به نقش چاقی کودکان در بروز هر دو نوع دیابت پی برد.

اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان

ترمیم دندان با روش جدید و با دوام اینله و انله

 زمانی که دندان دچار پوسیدگی می‌شود، نیازمند درمان است. اگر شدت پوسیدگی بالا باشد، پزشک از روکش دندان استفاده می‌کند. در برخی مواقع که ساختار بیرونی دندان سالم است اما پوسیدگی به‌قدری است که نمی‌توان آن را پر کرد، از اینله و آنله دندان استفاده می‌شود. از اینله و انله در مواقعی که دندان دچار شکستگی یا آسیب‌دیدگی باشد نیز می‌توان استفاده کرد. اینله و انله یکی از روش های جدید ترمیم دندان و حتی اصلاح طرح لبخند نیز محسوب می شود.

اینله چیست؟

اینله دندان با استفاده از مواد کامپوزیت دندان یا برخی مواد سرامیک مانند به نام پرسلین ساخته می‌شود. رنگ این مواد مانند رنگ طبیعی دندان است. اینله دندان در مواردی که دندان درست پر نشده و ظاهر خوبی ندارند، مورداستفاده قرار می‌گیرد. پزشکان می‌توانند برای پرکردن سوراخ دندان از اینله استفاده کنند. برای پرکردن از طریق اینله از روش باندینگ استفاده می‌شود. با روش باندینگ مواد اینله محکم روی دندان می‌چسبند و از دندان جدا نمی‌شوند. اینله برای پرکردن سطح مرکزی دندان کاربرد دارد.

انله چیست؟

با استفاده از اینله نمی‌توانیم سطح رویی دندان را ترمیم کنیم. انله به این نیاز پاسخ می‌دهد و برای ترمیم طرفین دندان کاربرد دارد. همچنین به انله روکش تکه‌ای هم گفته می‌شود. با استفاده از انله، سوراخ‌هایی که در سطح رویی دندان وجود دارند پر می‌شود. انله نیز مانند اینله از رنگ طبیعی مطابق با دندان برخوردار است و جنس سرامیکی دارد. برای قراردادن انله نیز از روش باندینگ استفاده می‌شود.

تفاوت پرکردن دندان با اینله و انله دندان

سرعت پرکردن دندان به نسبت اینله و انله بالاتر است و تنها در یک جلسه انجام می‌شود. در روش پرکردن دندان، دندان‌پزشک از مواد مخصوصی استفاده می‌کند که با انله و اینله متفاوت است. از طرفی این مواد مستقیماً داخل دندان را پر می‌کنند. اینله حالت فرسایشی ندارد و امکان جداشدن یا آسیب‌دیدن آن به نسبت پرکردن کمتر است. از آنجایی‌ که اینله یا انله متناسب با اندازه فضای خالی دندان ساخته می‌شوند، اگر دقیق نباشند ممکن است مواد غذایی به داخل حفره نفوذ کند. در نتیجه این نفوذ ممکن است پوسیدگی بیشتر شود.

 هزینه انله و اینله به نسبت پرکردن دندان بالاتر است و توسط بیمه تحت پوشش قرار نمی‌گیرد. در برخی از روش‌هایی که برای ترمیم دندان استفاده می‌شود، سطح دندان را به نسبت قابل‌ توجهی تراش می‌دهند درحالی‌ که در اینله نیاز به این کار نیست. درست است که هزینه انله و اینله به نسبت پر کرد بیشتر است اما با توجه‌ به دوامی که دارند به نسبت پرکردن می‌تواند کارایی بیشتری داشته باشد.

منبع: مجله دندانپزشکی ایمپلنت

مینی اسکرو در ارتودنسی چیست و چه کاربردی دارد؟

 اسکرو یا (screw) در انگلیسی یعنی پیچ. و مینی اسکرو یعنی یک پیچ کوچک و نسبتا ریز. این اسکرو در دندانپزشکی به یک پیچ فلزی کوچک گفته می شود که از طریق لثه به داخل استخوان فک وارد می شود تا به عنوان یک لنگر برای کمک به حرکت دندان هایی که وضعیت نامناسب و کجی دارند عمل کند. برخی از افراد به آن ها را میکرو پیچ، مینی ایمپلنت (مینی ایمپلنت یکی از روش های جدید برای کاشت ایمپلنت دندان است و در خیلی از موارد به دلیل ضخامت کمتر و عدم نیاز به جراحی به ایمپلنت های معمولی ترجیج داده می شود.) یا دستگاه لنگر موقت ارتودنسی (TAD) نیز می گویند. عمده استفاده از این پیچ ها کمک به بالا رفتن دندان هایی است که بلند هستند یا از خط لثه فاصله گرفته اند.

دلیل استفاده از مینی اسکرو چیست؟

از این پیچ کوچک به منظور جابجایی دندانهای کج و یا از بین بردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود. گاهی اوقات ممکن است نیروی وارد شده از سوی سیم ارتودنسی و سایر دستگاه های دیگر اشتباها برخی دندان ها را در موقعیت نامناسب قرار دهد. برای اصلاح این اشتباه از مینی اسکرو استفاده می شود. در چنین مواردی ، می توان از مینی پیچ به عنوان “لنگر” برای کمک به صاف کردن دندان ها و بستن فواصل استفاده کرد.

 این پیچ چگونه کار گذاشته می شود؟

می توان در هر لحظه در طول مدت زمان درمان ارتودنسی با بریس ثابت از مینی اسکرو استفاده کرد

ابتدا از بی حسی موضعی برای بی حس شدن لثه در ناحیه ای که قرار است پیچ کاشته شود استفاده می شود. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که پیش از پیچ کردن اسکرو از دهان شویه ضد باکتری استفاده کنید.

ممکن است ابتدا سوراخ کوچکی در داخل فک ایجاد شود تا پیچ وارد شده یا به آرامی و مستقیماً پیچ را در استخوان فک فرو میکنند

با قرار دادن پیچ ممکن است احساس فشار عجیبی داشته باشید.

بعضی اوقات از یک وسیله پلاستیکی به عنوان راهنما برای قرار دادن پیچ در موقعیت درست استفاده می شود.

برای شروع حرکت دندان می توان یک بریس را بلافاصله، یا در ویزیت بعدی، به مینی اسکرو متصل کرد.

میزان موفقیت درمان ارتودنسی با این پیچ ها چقدر است؟

البته شواهد کمی در خصوص نحوه عملکرد و یا تاثیر گذاری این روش در ارتودنسی وجود دارد. با این وجود در بررسی های انجام شده مشخص شده که درصد موفقیت درمان ارتودنسی با کمک این پیچ ها بیش از 80 درصد است. مینی اسکرو ارتودنسی معمولا طورری در فک کاشته میشود که ما بین ریشه دو دندان مجاور قرار میگیرد. در اغلب اوقات حین درمان ارتودنسی ثابت از این پیچ ها استفاده می شود.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت

آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده امکان پذیر است؟

 بیمارانی که دارای یک یا چند دندان از دست رفته هستند و همچنین قصد مرتب کردن دندان هایشان را دارند، لازم است هم ارتودنسی و هم ایمپلنت دندان را در برنامه درمانی خود قرار دهند. در چنین مواردی، نیاز بیمار، ترتیب انجام هر یک از این درمان ها را مشخص می کند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت ها برای جایگزینی دندان هایی که به علت پوسیدگی دندان یا ضربه از دست رفته اند، طراحی شده اند. ایمپلنت شامل یک بخش پیچی تیتیانیومی است که دندانپزشک آن را درون فک قرار می دهد تا جایگزینی برای دندان از دست رفته باشد. وی سپس روکش پروتزی (قسمت قابل مشاهده ی دندان) روی بخش تیتانیومی نصب می کند. این روکش دندان دقیقا عملکرد دندان طبیعی را دارد.

در حقیقت، ایمپلنت های دندان ظاهر و حسی شبیه دندان طبیعی را دارند. حتی ممکن است به مرور زمان فراموش کنید که دندان ایمپلنت شده، جزء دندان های طبیعی تان نمی باشد. از آنجایی که دندان ایمپلنت شده، در میان باقی دندان ها به خوبی استتار می شود (دقیقا به رنگ سایر دندان ها درمی آید) هیچ کس دیگری نیز نمی تواند آن را تشخیص دهد.

آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده امکان پذیر است؟

ایمپلنت دندان یکی از موثرترین راه ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که به بسیاری از بزرگسالان کمک می کند تا لبخندی کامل داشته باشند. حال اگر بیمار بخواهد پس از ایمپلنت؛ دندان هایش را صاف و مرتب کند چه می شودا؟ آیا ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده ممکن است؟

در واقع در برخی موارد ارتودنسی با وجود دندان های ایمپلنت شده کاملا میسر است زیرا این دو درمان در یکدیگر خلل ایجاد نخواهند کرد. مسئله این است که بریس های ارتودنسی قادر به حرکت دادن دندان ایمپلنت شده نیستند زیرا تیتانیوم ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است. بر خلاف دندان های طبیعی که توسط بافت های گوشتی پریودنتال حمایت می شوند، ایمپلنت ها مستقیما در فک مستقر شده اند، به همین دلیل بریس ها نمی توانند آنها را حرکت دهند.

ارتودنسی قبل از ایمپلنت

در صورتی که هم به ارتودنسی و هم به ایمپلنت نیاز دارید، بهتر است قبل از ایمپلنت، دندان هایتان را ارتودنسی کنید. زیرا همانطور که قبل تر گفته شد، ایمپلنت ها نمی توانند مانند دندان طبیعی حرکت کنند.

بسیاری از بیماران به منظور ایجاد فضای کافی برای ایمپلنت و حرکت ریشه های دندان های مجاور به جای صحیحشان به درمان ارتودنسی قبل از ایمپلنت نیاز دارند.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت

صفحه قبل 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 صفحه بعد