x تبلیغات
اخبار تندرستی

16 علت دندان درد که فقط 3 مورد آن مربوط به دندان است

 16 علت اصلی عبارتند از:

وارد شدن ضربه به دندان

وارد شدن آسیب و ضربه مستقیم یا غیر مستقیم به صورت، فک و دهان شایع ترین علت ها است. اگر ضربه منجر به شکستگی، ترک خوردگی یا لب پر شدگی دندان شده باشد احتمال بروز درد متوسط تا شدید وجود دارد.

همچنین شکستگی یا وارد شدن آسیب به روکش دندان، ایمپلنت دندان، دستگاه های ارتودنسی دندان و … نیز می تواند باعث درد دندانها شود.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان در مراحل پیشرفته می تواند باعث درد دندان شود. این درد زمانی احساس می شود که پوسیدگی به مغز یا پالپ دندان رسیده باشد و التهاب یا عفونت ایجاد کرده باشد. در این شرایط اصطلاحا می گویند دندان به عصب رسیده است و نیاز به عصب کشی دارد. در بعضی موارد که دندان خیلی آسیب دیده باشد کشیدن دندان نیز می تواند درد را از بین ببرد.

بیماری لثه

جنجویت (التهاب لثه) و پریودنتیت (عفونت لثه) دو بیماری شایع بافت لثه هستند. هرچند که علائم این دو بیماری بیشتر درد لثه است، اما درد می تواند در دندان نیز احساس شود.

عفونت درد سینوسی

عفونت های سینوسی می توانند باعث درد در دندان شوند. اگر به طور مرتب از عفونت های سینوسی رنج می برید ، ممکن است متوجه درد در دندان های واقع در نزدیکی حفره های سینوس شوید.

برای کنترل درد در دندان در نتیجه عفونت سینوس ها، از پزشک خود در مورد داروهای ضد احتقان یا سایر داروهای دیگر برای کاهش فشار روی سینوس راهنمایی بخواهید.

سردرد خوشه ای

البته علت دقیق سردرد خوشه ای ناشناخته است، اما فشار ناشی از این نوع سردرد، در دندان ها نیز احساس می شود.

حمله قلبی

یکی از علائم حمله قلبی احساس سنگینی در قفسه سینه و درد در گردن و بعضا فک است. ممکن است درد ناشی از حمله قلبی با دندان درد اشتباه گرفته شود.

دیابت

افراد دیابتی که قند خون خود را کنترل نمی کنند بیشتر از سایرین با پوسیدگی دندان مواجه می شوند. پوسیدگی دندان (همانطور که در ابتدا هم عنوان شد) یکی ازعلل اصلی ایجاد درد دندان است.

سرطان دهان

سرطان دهان می تواند باعث بی حسی یا درد در هر قسمت از صورت ، گردن یا دهان شود. درد، خونریزی و مشکلات دندان و لثه می تواند با این سرطان در ارتباط باشد.

مال اکلوژن

ناهماهنگی بین دندان ها و فک می تواند باعث مشکلات گفتاری، مشکل در جویدن و یا درد دندان ها شود. مال اکلوژن را با ارتودنسی یا جراحی فک برطرف می کنند.

دندان عقل نهفته

دندان عقل و دندان نیش دو نمونه از دندان هایی هستند که ممکن است به صورت نهفته در بیایند. نهفتگی دندان باعث بروز درد و حساسیت دندان می شود.

سایر علل عبارتند از:

·        عفونت های ویروسی

·        بیماری های عصبی

·        سومصرف مواد مخدر

·        کمبود ویتامین B12

·        درد فک

·        اختلالات مفصل گیجگاهی فکی

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت

مقایسه فرسایش جزئی و شدید دندان ها + روش های درمانی

 فرسایش دندان به معنی از بین رفتن سطوح خارجی دندان ها به دلایلی غیر از پوسیدگی یا آسیب دیدگی می باشد. با بالا رفتن سن دندان ها فرسوده می شوند که کاملا طبیعی است.

دندان های فرسوده چه شکلی هستند؟

    فرسایش جزئی دندان ها

فرسایش جزئی دندان ها همیشه از ظاهر دندان ها مشخص نیست و به همین دلیل مردم اکثرا از آن بی خبرند. فرسایش شدید دندان ها مشخص تر است و در برخی موارد با درد همراه است. با فرسایش شدید، دندان ها کوتاه تر، باریک تر با لبه های تیز تر به نظر می آیند که اکثرا زرد رنگ شده اند. ( به این دلیل که لایه های زیرین دندان با از بین رفتن لایه های رویی، مشخص می شوند و زرد رنگ می باشند.)

    فرسایش شدید دندان ها

اغلب در این موارد، فرد متوجه نابرابری و ناهمواری در نوک دندان ها که ناشی از شکستگی است، می شود. در موارد دیگر دندان گِرد به نظر می آید. (همانطور که سنگ های کنار دریا در اثر فرسایش گرد می شوند). همچنین ممکن است فرد، خصوصا زمانی که از خواب بیدار می شود، در عضله های صورتش احساس درد یا گرفتگی کند.

·        در این قسمت به چند علائم شایع فرسایش دندان اشاره می کنیم:

·        دندان هایی که ظاهری نابرابر و دندانه ای دارند یا به طور غیر طبیعی صاف می باشند.

·        ترک یا شکستگی در دندان ها

·        دندان ها کوتاه تر از حد معمول می باشند.

·        درد یا حساس شدن دندان ها (خصوصا با خوردن غذا های سرد یا گرم)

·        زرد شدن دندان ها به دلیل فرسایش مینای دندان

·        مشکلات ترمیمی دندان مانند روکش یا پرکردگی

·        تغییر در شکل کام

فرسایش دندان چگونه درمان می شود؟

با توجه به علت و شدت فرسایش دندان ها، دندانپزشک می تواند درمان های مختلفی روی دندان ها انجام دهد. برخی از معمول ترین روش های درمان فرسایش دندان عبارت است از:

·        رعایت بهداشت دهان و دندان، محدود کردن مصرف غذاهای اسیدی

·        باندینگ یا ونیر کامپوزیتدندانپزشک با استفاده از رزین رنگ دندان، به ترمیم ساختار های از دست رفته ی دندان می پردازد. با این ترمیم، ساختار باقی مانده دندان ها در برابر آسیب های آتی محافظت می شوند.

·        روکش دندان و لمینت: در صورتی که تخریب دندان ها شدید باشد، روکش ها و لمینت ها می توانند شکل و عملکرد طبیعی دندان ها را بازگردانند.

·        محافظ دندان (نایت گارد): در صورتی که علت فرسایش دندان ها، دندان قروچه و اصطکاک دندان ها باشد، دندانپزشک ممکن است برای محافظت از دندان ها یک محافظ دندان برای وی بسازد تا از آسیب های بیشتر جلوگیری کند.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت

عمل پیوند لثه چیست و برای چه کسانی لازم است؟

 پیوند لثه یا (Gum Grafting procedure)، یک نوع عمل جراحی درمانی بر روی بافت لثه است که شامل برداشتن بافت لثه سالم از سایر بخش های دهان و اتصال آن به محلی که دچار آسیب یا تحلیل لثه شده است می شود. این عمل یکی از روش های اصلاح طرح لبخند محسوب می شود.

این عمل نسبتا ساده است، درد مدت زمان کمی به پایان می رسد و اغلب توسط جراح دهان یا متخصص لثه و جراحی ایمپلنت دندان انجام داده می شود.

جراحی پیوند لثه چگونه انجام داده می شود؟

·        قبل از آغاز عمل لثه، درست در جایی که پیوند از آن بردشته شده و به جایی که قصد داریم بافت پیوندی را متصل کنیم بی حسی موضعی اعمال می شود.

·        جراح سپس اطراف لثه دچار تحلیل را بر می دارد. ممکن است لثه در این ناحیه دچار مشکلاتی نظیر عفونت یا نکروز شده باشد و باید برداشته شود.

·        جراح در مرحله بعدی بافت پیوندی را از بخش دیگری از دهان شما بر می دارد و به محل دچار تحلیل پیوند می زند.

·        بافت پیوندی به لثه شما بخیه می شود.

·        پس از اتمام اثر نسبی بیحسی از کلینیک دندانپزشکی خارج خواهید شد.

آیا پیوند لثه درد دارد؟

·        بیشتر افراد پیوند لثه را قابل تحمل می دانند زیرا از بی حسی موضعی همیشه برای بی حسی ناحیه برداشت و اتصال پیوند استفاده می شود.

·        دندانپزشک قبل از انجام عمل پیوند لثه حتما از بی حس شدن کامل لثه های شما اطمینان حاصل خواهد داد.

·        طی عمل ممکن است کمی احساس فشار به لثه تجربه کنید اما پروسه بدون درد خواهد بود.

·        هرگونه ناراحتی بعد از عمل نیز با داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا تایلنول قابل کنترل است.

·        برای کاهش درد پس از جراحی لثه حتماً از دستورالعمل های دندانپزشک خود پیروی کنید.

مدت زمان بهبودی و نقاهت پس از این عمل چقدر است؟

درد بعد از جراحی طبیعی است و کم کم از بین می رود. بیشتر افراد معمولا پس از 3 یا 4 روز دیگر هیچ دردی تجربه نخواهند کرد. با این حال ، یک دوره چهار تا شش هفته ای طول می کشد تا پیوند به صورت بهبود یابد.

هزینه عمل پیوند لثه چقدر است؟

هزینه عمل پیوند لثه بسته به میزان و وسعت بافت پیوندی ممکن است متفاوت باشد. اما در برخی شرایط به دلیل درمانی بودن پروسه، ممکن است بیمه بخش هایی از هزینه را تقبل کند. بنابراین اگر نیاز به عمل دارید به فکر هزینه ها نباشید زیرا هزینه پیوند لثه مانند هزینه ایمپلنت دندان آنقدرها هم بالا نیست و روی بیمه نیز می توانید تا حدی حساب کنید.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت

مینی ایمپلنت دندان چیست؟

 مینی ایمپلنت دندان شبیه ایمپلنت‌های معمولی است با این تفاوت که سایز آنها کوچک‌تر است و به دلایل مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در ادامه درباره دلایل استفاده از این نوع ایمپلنت‌ها و مزایایی که به دنبال دارند، صحبت خواهیم کرد..

چرا دندانپزشکان مینی ایمپلنت را ترجیح می دهند؟

مینی ایمپلنت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که فضای کمتری در فک اشغال می‌کنند. اولین دلیل دندان‌پزشک برای انتخاب مینی ایمپلنت این است که فضای کافی در لثه بیمار وجود ندارد. هر ایمپلنت معمولی به طور حدودی به فضای 6 میلی‌متری نیاز دارد. اما زمانی که این فضای کافی در لثه وجود نداشته باشد پزشک مجبور است از مینی ایمپلنت‌ها استفاده کند که به ریشه دندان‌های دیگر آسیبی وارد نشود.

مزایا

اینکه مینی ایمپلنت‌ها نیازی به طراحی ندارند خالی‌ از لطف نیست و همین امر موجب سهولت و رواج این روش درمانی شده است. علت استفاده بیشتر از مینی ایمپلنت‌ها همان‌طور که ذکر شد سایز کوچک آنها و نیاز نداشتن به عمل جراحی است. مینی ایمپلنت بر خلاف ایمپلنت معمولی دو تکه نیست و نیازی به پیچ ندارد و بدون نیاز به عمل جراحی و با یک پانچ کردن ساده درون فک قرار می‌گیرند و نیازی به پیوند با استخوان فک ندارند و همین موجب شده است زمان کوتاه‌تری برای درمان صرف شود. مینی ایمپلنت‌ها استحکام خوبی دارند و همچنین هزینه آنها در مقابل هزینه ایمپلنت معمولی کمتر است. علاوه بر این خارج کردن آنها پس از درمان بسیار راحت‌تر است.

معایب

درست است که مینی ایمپلنت‌ها از ایمپلنت‌های معمولی قطر کمتری دارند اما در عوض باید برای استفاده از آنها استخوان فک ارتفاع لازم را برای پذیرش مینی ایمپلنت داشته باشد. اگر فک تحلیل رفته باشد و ارتفاع کافی نداشته باشد نمی‌توان از مینی ایمپلنت برای فرد استفاده کرد. اگر فردی که قرار است برای او از مینی ایمپلنت استفاده شود به دندان‌هایش فشار وارد کند یا دندان‌قروچه داشته باشد برای این فرد نیز کاشت مینی ایمپلنت گزینه مناسبی نیست زیرا ممکن است از زودتر از حد معمول شکسته و دچار آسیب شود و از فک خارج شود.

عفونت ایمپلنت دندان

هنگامی که ایمپلنت دندان دچار عفونت شود، ایمپلنت و استخوان به هم جوش نخواهند خورد و این یکی از علائم پس زدن ایمپلنت دندان است. به همین منظور مراجعه منظم به دندان‌پزشکی لازم است. کسانی که از ایمپلنت‌ استفاده می‌کنند حداقل هر 6 ماه یک‌بار باید برای چک کردن ایمپلنت‌ها و میزان تحلیل استخوان فک مراجعه کنند. استفاده مرتب از مسواک و دهان‌شویه‌ها و نکشیدن سیگار تأثیر بسزایی در عمر ایمپلنت دارد.

منبع: www.implantdr.ir

 

بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دندان

 در حال تحقیق درباره انجام دادن یا ندادن جراحی ایمپلنت دندان هستید؟ اگر اینچنین است حتماً این مقاله را از دست ندهید. زیرا خواندنش کاملا به شما توصیه می شود. ما در این مقاله به توضیح مزایای ایمپلنت دندان پرداخته ایم و بعد از شرح مزایا نیز، معایب ایمپلنت دندان را بررسی کرده ایم. اطلاع از این معایب و مزایا به تصمیم گیری شما در خصوص کاشت ایمپلنت کمک زیادی می کند .

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

ابتدا و قبل از هرچیزی اجازه دهید تا شما را با 7 تا از مزایای ایمپلنت دندان آشنا کنیم

ایمپلنت ها ظاهر طبیعی و زیبایی دارند

ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد و یک پروتز مصنوعی که شبیه تاج دندان طبیعی شما است در بالای آن چسبانده می شود. این پروتز را می توان با توجه به اندازه دهان و رنگ دندان های خود سفارشی کرد تا از سایر دندان های شما قابل تشخیص نباشد.

آن ها به تسهیل بهداشت دهان و دندان کمک می کنند

از مزایای ایمپلنت دندانی این است که تمیز کردنشان بسیار آسان و مانند سایر دندان های طبیعی شما است. این یعنی لازم نیست بیشتر از دندان های طبیعی خودتان، ایمپلنت ها را تمیز کنید.

ماندگاری بسیار طولانی دارند

یکی از بزرگترین مزایای ایمپلنت دندان، دوام و طول عمر بالای آن است. پس از نصب ایمپلنت ها آن ها می توانند تا 25 سال دوام داشته باشند.

عملکرد دندان ها را انجام می دهند

با یک یا چند دندان از دست رفته ، ممکن است هنگام صحبت و غذا خوردن دچار مشکل شوید. ایمپلنت های دندانی می توانند این مشکل را با پر کردن جای خالی دندان ها برطرف کنند. افرادی که ایمپلنت دارند در مقایسه با افرادی که هنوز جای دندان از دست رفته خود را پر نکرده اند بهتر میجوند و در صحبت کردن مشکلی ندارند

عوارض احتمالی یا معایب ایمپلنت دندان کدامند؟

زمانی که در حال تحقیق، جستجو یا سبک و سنگین کردن چیزی هستیم باید به جز مزایای آن، درباره معایب، نکات منفی و عوارضش نیز اطلاعاتی در اختیار داشته باشیم.

کاشت ایمپلنت دندان برای هر شخصی مناسب نیست

البته بیشتر افراد می توانند بدون هیچ مشکلی با ایمپلنت ها، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنند. مثلاً در بیشتر موارد حتی افراد سیگاری هم می توانند ایمپلنت بکارند. یا حتی در شرایط کنترل شده، دیابتی ها هم از اینن قاعده مستثنی نیستند

در موارد نادر احتمال شکست ایمپلنت وجود دارد

در برخی موارد ، ایمپلنت نمی تواند با استخوان فک جوش بخورد. این یک عارضه نادر است و اگر بهداشت دهان خود را به درستی رعایت کنید و دندانپزشک شما ماهر باشد ، این اتفاق نمی افتد.

هزینه ایمپلنت دندان زیاد است (از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان)

متاسفانه بالا بودن هزینه و تعرفه، یکی از بزرگترین معایب ایمپلنت دندان است. در کل هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های جایگزین کردن دندان بیشتر است. به عنوان مثال هزینه دندان مصنوعی یا پروتز دندان بسیار کمتر است.

اطلاعات بیشتر در مجله دنداپزشکی ایمپلنت

نحوه قسط بندی هزینه ارتودنسی چگونه است؟

شاید خیلی از افرادی که واقعا به درمان ارتودنسی دندان نیازمند هستند، از همان ابتدا با یک مانع، دیوار یا خلاصه عامل بازدارنده‌ای برای شروع درمان روبرو باشند. این مانع بازدارنده اغلب (به اشتباه) قیمت ارتودنسی دندان است. که البته هزینه‌ها واقعا نباید عامل بازدارنده یا عاملی برای به تعویق انداختن درمان باشند. دلیلش هم واضح است:

زیرا بیمار گزینه‌های پرداختِ متفاوتی پیش رویش دارد  و اگر با نحوه کاهش هزینه ارتودنسی آشنا باشد و بداند متخصصان ارتودنسی در پرداخت هزینه با او راه خواهند آمد، بدون فوتِ وقت درمان را آغاز می‌کند.

به عنوان مثال، اغلبِ متخصصان ترجیح می‌دهند به جای دریافت کامل هزینه ارتودنسی به صورت یکجا، آن را قسط بندی کنند. در واقع نحوه پرداخت معمولا به صورت اقساطی است. یعنی متخصص قبول می‌کند که هزینه کل درمان را به صورت چندین قسط در طول درمان دریافت کند، تا فشار مالی به بیمار وارد نشود و در عین حال صاحب دندان های صاف و منظم شود.

با ارتودنسی اقساطی هیچ فشاری روی بیمار نیست

این یک واقعیت است و واقعا هم هیچ فشاری با ارتودنسی اقساطی روی بیمار نیست. چون مدت زمان ارتودنسی نسبتا طولانی است و به صورت میانگین 1 تا 1.5 سال طول می کشد. یعنی شما در طول این مدت زمان با چند قسط سبک، هم ارتودنسی انجام می‌دهید و هم لازم نیست یک جا تمام هزینه را به مطب متخصص پرداخت کنید.

با پرداخت اقساطی بیشترین سود نصیب بیمار می شود، مخصوصا اینکه وضعیت اقتصادی نابسامان است و پرداخت های یکجا کمی سخت تر است.

هزینه ارتودنسی دندان در سال 1400

تعرفه ارتودنسی دندان با در نظر گرفتن تمامی روش‌ها به ازای هر فک از 9 میلیون به بالا است.

لازم به ذکر است که ارتودنسی دندان تنها یک روش نیست بلکه مجموعه‌ای از روش‌ها است که در هر روش از دستگاه‌های خاصی برای درمان و اصلاح ناهنجاری‌ها استفاده می‌شود. مطابق یک دسته‌بندی رایج و مرسوم، به طور کلی، دستگاه‌های ارتودنسی را به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌کنند و هزینه های هر کدام با هم متفاوت است.

چرا تاثیر کرونا بر افراد چاق بیشتر است؟

 مطابق تحقیقات انجام شده، تا کنون مشخص شده که بیماری کووید-۱۹ در افرادی که بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت یا بیماری مزمن ریه دارند کشنده تر است.

و همچنین می دانیم که افراد با شاخص توده بدنی یا BMI  بالای 40 دست کم یکی از این مشکلات ذکر شده را دارند. بنابراین به راحتی می توان دریافت که کرونا و چاقی با هم می توانند دست در دست هم نرخ مرگ و میر در افرادی که اضافه وزن بالا و چاقی دارند را بیشتر کنند.

سیستم ایمنی افراد چاق می تواند در برابر کووید-۱۹ آسیب پذیر تر باشد

سیتوکین های التهابی یا (Inflammatory cytokine) به گروهی از مولکول‌های علامت‌دهنده (موسوم به سیتوکین) گفته می‌شود که توسط لنفوسیت تی کمک ‌کننده و ماکروفاژها و برخی دیگر از سلول‌های تشدیدکنندهٔ التهاب ترشح می‌شود و واکنش‌های التهابی را افزایش می‌دهند.

این سیتوکین ها شامل TNF-α ، IL-1 و IL-6 می شوند و مشهور به سیتوکین های پیش التهابی هستند. مشخص شده که این موارد می توانند منجر به ضعف سیستم ایمنی و آسیب پذیری افراد چاق هنگام مبارزه با بیماری های عفونی شود.

به طور حتم، افراد با چاقی مرضی باید در برابر ویروس COVID-19 که در درجه اول ریه ها را هدف قرار می دهد بسیار احتیاط کنند. و اقدام به کاهش وزن کنند. هرچقدر وزن بیشتری از دست بدهند خود را در برابر کرونا مصون تر خواهند کرد.

کاهش وزن چگونه به مصونیت افراد چاق در برابر کرونا کمک می کند؟

به سادگی با کاهش وزن احتمال آسیب زایی کرونا در افراد چاق کمتر می شود. افرادی که وزن کم می کنند به افزایش ظرفیت ریه های خود کمک می کنند. با کاهش وزن از طریق رژیم لاغری و ورزش یا عمل جراحی لاغری نه تنها ظرفیت ریه افزایش میابد که علائم آسم به صورت ملموس بهبود خواهد یافت. همچنین فشار خون بالا و دیابت کاهش خواهند یافت یا دست کم تحت کنترل خواهند بود.

با وجود بهبود نسبی و یا حتی درمان ۱۰۰ درصدی برخی بیماری های مرتبط با چاقی چشم انداز سلامتی افرادی که تا پیش از این چاق بوده اند امیدوارکننده تر خواهد بود.

اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان

ارتودنسی به این دلایل در هزینه های شما صرفه جویی می کند

 ارتودنسی علاوه بر مسائل زیبایی شناختی، فواید و مزایای دیگری نیز دارد. ما با کمک این درمان، میتوانیم مشکلات ساختاری دهان و دندان را برطرف کنیم. علاوه بر این دو فایده اصلی، یکی از مهمترین مزایای ارتودنسی صرفه جویی در هزینه هایی است که ممکن است در آینده برای دندان شما پیش بیایددر این مقاله به شما نشان خواهیم داد که اگر زمان طلایی برای ارتودنسی را از دست ندهید چطور می تواند در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی کنید.

جلوگیری پوسیدگی دندان

بهترین راه برای پیشگیری از مشکلات دندانپزشکی مانند پوسیدگی دندان، بهداشت مناسب دندان است. اما داشتن دندان های کج بدان معنا است که بعضی از قسمت های دهان و دندان به سختی قابل دستیابی هستند و به طور مداوم نمیتوان آن ها را تمیز نگه داشت. در واقع کج بودن دندان ها باعث میشود نتوان مسواک را به تمام دندان ها اعمال کرد و نخ دندان کشیدن بسیار سخت میشود یکی از راه های صاف کردن دندان کج، درمان با ارتودنسی ثابت است.

درمان عدم هماهنگی دندان ها و فکین

هنگامی که دندانهای بالا و پایین نتوانند به درستی روی هم قرار بگییرند و ناهماهنگ باشند، حین جویدن غذا به هم سابیده میشوند و دچار فرسایش میشوند. مشکلاتی مثل اندربایت و دیپ بایت و … میتوانند روند سایش دندان های آسیاب را مخصوصا بیشتر کنند. زیرا این دندان ها تحت فشار زیادی هستند. اما با درمان مال اکلوژن ها به کمک ارتودنسی، میتوان کاری کرد که نیازی به تجربه عوارض ناخوشایند و هزینه های سرسام آور بعدی نداشته باشیم.

پیشگیری از بیماری لثه

به همان اندازه که بهداشت دندان خوب می تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند، می تواند در پیشگیری از بیماری لثه نیز نقش داشته باشد.

جلوگیری از لق شدن و از دست دادن دندان

پوسیدگی، فرسودگی دندان و بیماری لثه همگی می تواند منجر به لق شدن دندان و سرانجام از بین رفتن آن شود. مرگ دندان میتواند هزینه هایی برای شما در بر داشته باشد. برای مثال عصب کشی و یا درمان ریشه، کشیدن دندان و جایگزین کردن آن همگی هزینه های بسیار زیادی میتواند روی دستان کسی که دندانش از دست میرود بگذارد. اگر دندانی کشیده شود و جایگزین مناسبی مثل ایمپلنت دندان برای آن پیدا نشود، در نهایت هزینه ها چندین برابر خواهد شد. زیرا هزینه ایمپلنت در مقایسه با هزینه ارتودنسی بالا است.

بهبود تنفس مخصوصا برای کودکان

یکی از مهمترین کارهایی که ارتودنسی به خصوص ارتودنسی کودکان می تواند انجام دهد ، بهبود تنفس است. برخی از افراد بنا به دلایلی عادت دارند به جای بینی از دهان نفس بکشند که این وضعیت میتواند منجر به بروز مشکلاتی شود. اگر مشکل پیش آمده ناشی از اختلالات ساختاری فک ها، کام و یا دندان ها باشد متخصصان ارتودنسی به راحتی میتوانند در برطرف شدن مشکلات به شما کمک کنند.

آشنایی با مزایا و معایب کامپوزیت دندان

اگر از ظاهر دندان های خود ناراضی هستید و هنگام صحبت کردن و لبخند زدن دوست ندارید کسی متوجه ایرادات دندان هایتان شود، ونیر کامپوزیت یکی از بهترین گزینه ها برای رفع مشکلتان است. این روش موجب زیباتر شدن لبخندتان می شود و کمک می کند با اعتماد به نفس بهتری با دیگران ارتباط برقرار کنید؛ طوری که هنگام صحبت کردن از درخشیدن دندان ها در صورتتان لذت می برید.

کامپوزیت دندان چیست؟

اگر بخواهیم در قالب یک مثال کامپوزیت را تعریف کنیم باید بگوییم، این روش مانند هنر مجسمه سازی است. در اینجا دندانپزشک مانند مجمسه ساز عمل می کند و با استفاده از مواد کامپوزیت، دندانها را شکل و فرم می دهد.

اما کامپوزیت چگونه به برطرف کردن زشتی های دندان می پردازد؟ دندانپزشک در اجرا کامپوزیت از مواد مخصوصی برای فرم و شکل دهی دندان ها استفاده می کند که برای ماندگاری مواد بر روی دندان از نور ماورابنفش کمک می گیرند. بعد از اتمام کار دندان های زیبا، سفید رنگ و کاملا مرتب ظاهر می شود که هر فردی هنگام روبرو شدن با دندان های شما از زیبایی آن شگفت زده خواهد شد.

حال هر چقدر دندانپزشک در انجام کار خود حرفه ای تر باشد، مطمئنا نتیجه به دست آمده زیباتر خواهد بود. به همین خاطر ظاهر، ضخامت خوب و خطوطی که روی دندان ایجاد می‌شود جزو ظرافت کاری های این روش زیباسازی دندان است.

مزایا

·        نیاز به آمادگی خاصی ندارید.

·        ساختار دندان شما تا حدالامکان حفظ می شود.

·        قیمت آن نسبت به دیگر روش های زیباسازی مانند لمینت یا ارتودنسی دندان مقرون به صرفه تر است.

·        تنها در یک جلسه انجام می شود.

·        جایگزین مناسبی برای برای روکش دندان است.

·        در صورت مواجه شدن با هرگونه آسیب دیدگی و کاسته شدن زیبایی های اولیه به راحتی قابل ترمیم و تعویض است.

·        چسبیدن مواد کامپوزیت به دندان موجب افزایش استحکام ساختار دندان می شود.

·        رنگ اکثر کامپوزیت ها هم رنگ دندان است و ظاهری کاملا طبیعی به دندان ها القا می کند.

معایب

·        احتمال این که روی کامپوزیت‌ دندان لکه ایجاد شود زیاد است؛ مخصوصا زمانی که مراقبت های بهداشتی رعایت نشود و یا در رژیم غذایی خود از مواد غذایی رنگی و نوشیدنی استفاده کنید.

·        طول عمر آن نسبت به دیگر روش های زیباسازی مانند لمینت کمتر است.

·        از آنجایی که برای اجرای کامپوزیت دندان ها نیاز به تراشیده شدن ندارند، ممکن است نتیجه نهایی  غیرعادی به نظر رسد.

چند نکته برای کاهش چربی شکم و پهلو

چاقی یک عارضه بسیار مضر برای بدن است و هر کسی که حتی ۱ کیلو گرم اضافه وزن دارد بهتر است که برای کم کردن آن اقدام فوری انجام دهد. کسانی که چاقی مفرط دارند و به صورت یکدست با انباشت چربی در تمام بخش های بدن مواجهند معمولا باید عمل جراحی لاغری انجام دهند و کسانی که چاقی موضعی مانند چاقی شکم یا چاقی پهلو دارند با روش های دیگری مانند ورزش، رژیم غذایی یا عمل هایی مانند لیپوساکشن و …. میتوانند از شر این چربی ها خلاص شوند. شما در این مقاله با چند روش کاهش چربی شکم و چربی پهلو آشنا خواهید شد.

چاقی مفرط نه تنها ظاهر و زیبایی افراد را به خطر می اندازد بلکه با بیماری های زیادی از جمله دیابت نوع ۲، نازایی، آپنه خواب، مشکلات فلبی، کبد چرب و … مواجهند. اگر با ورزش و تغییرات سبک زندگی شامل تغییر رژیم لاغری نتوانید لاغر شوید بهتر است با کمک یک جراح لاغری و با روش های جراحی اقدام به لاغری کنید. مهمترین عمل هایی که باعث لاغر شدن شما به روش جراحی میشوند عبارتند از:

·        عمل جراحی اسلیو معده

·        عمل بای پس معده

·        بای پس روده

·        پلیسه معده

·        باندینگ معده

·        بالون معده

·        ساسی بای پس

برای کاهش چربی شکم و پهلو...

مواردی که می توانند در کاهش چربی شکم و پهلو موثر باشند عبارتند از:

1.     مقدار زیادی فیبر محلول بخورید

2.     از مصرف غذاهایی که حاوی چربیهای ترانس هستند خودداری کنید

3.     مصرف الکل را به شدت کاهش دهید

4.     یک رژیم غذایی با پروتئین بالا داشته باشید

5.     سطح استرس خود را کاهش دهید

6.     غذاهای شیرین نخورید

7.     ورزش هوازی انجام دهید (کاردیو)

8.     مصرف کربوهیدراتها (به خصوص کربوهیدراتهای تصفیه شده) را کاهش دهید

9.     مقداری از روغن پخت و پز خود را با روغن نارگیل جایگزین کنید

10.  تمرینات استقامتی مانند وزنه برداری انجام دهید

11.  از نوشیدنی های شیرین و سرشار از قند اجتناب کنید

12.  کیفیت خواب خودتان را افزایش دهید

13.  هر هفته ماهی های چرب بخورید

14.  سرکه سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

15.  غذاها و مکمل های پروبیوتیک بخورید

16.  چای سبز بنوشید

اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 صفحه بعد