ارتودنسی با لیزر چگونه است؟
دندانپزشکی با لیزر یکی از شاخه نوین دندانپزشکی است و یکی از کاربردهای آن در ارتودنسی دندان می باشد. شاید تصور شما از ارتودنسی با لیزر این باشد که طی یک جلسه و با کمک لیزر دندان های نامنظم شما صاف می شود. اگر چنین تصوری دارید حتما باید این مقاله را بخوانید. زیرا اصولا چنین چیزی واقعیت ندارد و لیزر مستقیما نمی تواند به صاف شدن دندان های شما کمک کند. برای اینکه بدانید لیزر دقیقا چه نقشی در روند درمان ارتودنسی شما دارد و چطور یک متخصص ارتودنسی به کمک لیزر، فرآیند رفع نامنظمی های دندانی را تسریع می بخشد مقاله را با دقت بخوانید.
ارتودنسی با لیزر تنها باعث تسریع درمان ارتودنسی می شود
همانطور که در مقدمه نیز عنوان شد، از لیزر در ارتودنسی دندان تنها به منظور تسریع درمان استفاده می شود و خود لیزر نمی تواند مستقیما دندان ها را صاف کرده یا مال اکلوژن ها را برطرف کند.
ارتودنسی با لیزر برای کشیدن دندان عقل
دندان های عقل سومین دندان آسیاب بزرگ یا مولر و آخرین دندان در هر طرف قوس فکی به شمار می روند. این دندان ها آخرین دندان هایی هستند که سنین 17تا 21 سالگی در داخل دهان ما از لثه خارج می شوند.
جراحی دندان نیش
به طور مشابه، دندان نیش یا سایر دندان های دیگر (به جز دندان عقل) می توانند نهفته باشند. متخصص ارتودنسی، دندان نیش نهفته را با کمک لیزر دیود در معرض دید قرار می دهد و با اتصال براکت به آن، به پایین آمدنش کمک می کند.
افزایش طول تاج دندان
گاهی اوقات بافت لثه بیش از حد روی دندان ها را پوشانده و حالتی با نام لبخند لثه ای ایجاد می کند. لبخند لثه ای به وضعیتی گفته می شود که در آن، شخص، زمانی که لبخند می زند لثه ها بسیار بیشتر از حالت معمولی در معرض دید هستند و طول دندان ها کوتاه است.
لبخند لثه ای، به طور کلی، طرح لبخند افراد را زشت می کند و در افرادی که قصد ارتودنسی دارند نیز مشکلاتی ایجاد می کند. برای مثال اتصال براکت ها و سیم ارتودنسی در افردی که لبخند لثه ای دارند مشکل است.
فرنکتومی
فرنوم یا (Frenum) یک ساختار طبیعی در دهان است که جنس آن از عضله است. این فرنوم در سه بخش از دهان وجود دارد. در زیر لب بالا، زیر لب پایین و زیر زبان 3 فرنوم وجود دارد که به ترتیب لب بالا را به لثه، لب پایین را به لثه و زبان را به کف دهان متصل می کنند.
برخی از افرادی که قصد انجام درمان ارتودنسی دارند و در بین دندان های جلوی شان فاصله قابل توجه وجود دارد. این افراد بدون برداشتن فرنوم نمی توانند فاصله را ببندند. برای از بین بردن فرنوم و یا کاهش آن به منظور کمک به بستن فاصله، از تیغ جراحی و یا لیزر استفاده می شود.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت